Annonse


Hjelpsom surfe-agent

WBI (uttales «webby») er en slags nett-kamerat, som overvåker hvordan du surfer og hjelper deg å huske hvor du var. Privatutgaven av programmet kan lastes ned gratis fra IBMs nettside.

Overvåker
Med WBI er det lett å finne tilbake til nettsider du tidligere har besøkt, søke med nøkkelord, få varsel om hva som er endret på nettsidene du er innom, få tips om snarveier og annen hjelp.

Personvern
IBM vil gjerne lisensiere WBI til andre leverandører. Slike agenter vil sannsynligvis bli ganske vanlige hos nettsurferne. Men nett-kameraten er ikke nødvendigvis lojal, når den overvåker og registrerer adferden din. Det stilles spørsmål om WBI ivaretar personvern på en tilfredsstillende måte.

alphaWorks
IBM har lagt ut WBI på nettsiden alphaWorks (www.alphaworks.ibm.com). Det er her IBM tester om interessen for nye teknologier er kommersielt gangbare. Hittil har 70.000 nettsurfere lastet ned IBM-agenten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse