Annonse


Rimeligere telekommunikasjon

Kristiansandsfirmaet Netsource sin hovedaktivitet er megling av rimelige alternativ for telekommunikasjon til utlandet. Slik megling lønner seg, både for storbrukere av slike tjenester og meglingsselskapet Netsource, hevder økonomiansvarlig Tor Helge Midtbø i Netsource.

Gode avtaler
Netsource lover sine bedriftskunder rimelig oppkobling for mobiltelefoni eller utenlandskommunikasjon, dersom de bruker deres løsning.

Netsource har inngått gunstige avtaler med mange av de største teleoperatørene på markedet. Kundene bruker disse operatørenes nett, men faktureres av Netsource for telekommunikasjon mot utlandet.

Via ruter
Oppkoblingen fra kundene skjer via en ruter som installeres hos telemeglingsfirmaets kunder. Prisen for en slik installasjon er fra 1.000 kroner og oppover, avhengig av ønsket kapasitet.

Annonse


– Ruterne er ikke spesialkonstruert for oss, men bygger hovedsakelig både på standard program- og maskinvare. Ved tasting av utenlandsprefix/mobilnummer rutes kommunikasjon til våre kunder automatisk via det rimeligste nettet, sier Midtbø.

Stor etterspørsel
Veksten i kundeporteføljen for Netsource er galopperende med 150 nye kunder hver måned.

– Vi har nå ca. 1.000 bedriftskunder i Norge og ca. 2.000 i Sverige. Det europeiske markedet åpner seg etter oppkjøp av fem utenlandske telemeglingsfirmaer, opplyser Midtbø til Dagens Telecom.

– Når telemonopolene oppheves til neste år, åpner det seg nye store markeder for telemegling, avslutter han.

Annonse