Annonse


Prisras på RAM

Prisene på 16 MB DRAM har sunket som en sten siden 1996. Den gang kostet en 16 MB RAM-brikke ca 90 kroner. Men så åpnet en rekke produsenter sine nye RAM-fabrikker, og skapte et overskudd i markedet. Etter en forbigående prisøkning i begynnelsen av 1997, kutter minneprodusentene nå prisene ytterligere for å vinne markedsandeler.

PCer med større minne
Prisene i spotmarkedet ligger selvfølgelig lavere enn i kontraktmarkedet, hvor brikkene nå koster mellom 45 og 55 kroner, i følge konsulentselskapet IDC. Men RAM-etterspørselen vil nok ta seg opp igjen. Til høsten vil nye PCer selges med 64MB RAM som standard.

500 kr til sluttbruker
Prisene i spotmarkedet ligger betraktelig lavere enn det sluttkunder må betale når de vil oppgradere PC-minnet. Salgssjef Helge Thime hos Micro Warehouse i Oslo forteller at de nå tar 500 kroner for 16 MB EDO RAM-brikker. I mai kostet de 570 kroner. De siste to måneder har dessuten dollaren blitt dyrere.

Prisfall på 64 MB
Det er ikke bare de «gamle» 16 MB-brikkene som har falt i pris. Også prisen på nye 64 MB brikker er presset. I januar 1996 kostet disse brikkene omlag 1900 kroner. I fjor falt prisen til 680 kroner, og nå selges brikkene for bare 300 kroner. Ved årsskiftet er prisen ventet å nærme seg 200 kroner.