Arkiv

Annonse


Østerrike sa ja

ArkivEtter den nervepirrende utsettelsen tidligere i år er endelig og Connect Austria tildelt lisens på utbygging av et landsdekkende DCS-1800 nett i Østerrike. Telenor har en andel på 17,45 prosent i konsortiet, som måtte ut med 2,3 milliarder østerrikske schilling – nærmere 1,4 milliarder kroner – for å få lisensen.

Orange inn
Rett før tildelingen ble Orange tatt inn i konsortiet. Dette selskapet har operert et DCS-1800 nettverk i England i tre år og har allerede over en million abonnenter. Connect Austria har allerede bygget ut et testnett i deler av Wien og tar sikte på en rask utbygging og oppstart.

Danskene også med
Orange er representert med en like stor andel i konsortiet som Telenor. De to største partnerne er Radex-Heraklith med 20,1 prosent og VIAG med 20 prosent. TeleDanmark er representert med 15 prosent, mens Constantia har 10 prosent.