Annonse


Fellesdata fikk bank

Avtalen omfatter drift og vedlikehold av bankenes sentrale systemer for kundeinformasjon og kontohold, samt kjøp av Bankkontorløsningene på desentral plattform, melder nyhetsbyrået NewsWire.

Utgjør en femtedel
De 12 bankene utgjør selskapet Samarbeidende Sparebanker som er en femtedel av SpareBank 1 Gruppen.

Ifølge adm. banksjef Per Hovde i Sandsvær Sparebank arbeider nå SpareBank 1 Gruppen med å finne frem til felles IT-løsninger for de tilsluttede bankene. Han understreker imidlertid at dette kan ta noe tid.

Kan termineres etter to år
– Denne avtalen sikrer oss konkurransedyktige løsninger i perioden frem til felles IT-løsninger implementeres. Avtalen gir oss mulighet for terminering etter to år om nødvendig, sier Hovde til NewsWire.

Disse er med
Samarbeidende Sparebanker består av Sandsvær Sparebank, Sparebanken Eiker Drammen, Fron Sparebank, Gjerpen og Solum Sparebank, Gran Sparebank, Halden Sparebank, Modum sparebank, Ringerikes Sparebank, Rygge-Vaaler Sparebank, Vestfold SpareBank, Sparebanken Grenland og Sparebanken Jevnaker Lunner.

Annonse