Hopp til navigasjon Hopp til innhold

128 Mb RAM i 1998

OSLO: En rekke minne-produsenter vil i løpet av neste år lansere 128 Mb RAM-brikker.

I følge flere kilder, vil både japanske, taiwanske og koreanske produsenter begynne å selge 128 Mb RAM-brikker neste år. I dag er brikker med 16 Mb DRAM standard i PCene. Men minneprisene har sunket, og i 1998 vil mange PCer bli solgt med 64 Mb som standardminne.

Windows NT
Kostbare, 256 Mb RAM-brikker vil i første omgang bare bli brukt i arbeidsstasjoner. Konsulentselskapet IDC regner med at det nye superminnet først finner veien inn i PCene i 1999. Ikke minst vil Windows NT-brukerne glede seg over mye minne.

Prisras på minnebrikker
Siden januar 1996 har prisen på 16 Mb RAM-brikker i spotmarkedet sunket fra ca 90 til 45 kroner. Samtidig har prisen på 64 Mb-brikker sunket fra 1900 til 300 kroner, og ventes å nærme seg 200 kroner ved årsskiftet. Fordi 256 Mb brikker er basert på samme produksjonsprosess, vil minneprodusentene lettere kunne bygge om fabrikkene, selv om prispresset har reduserte inntektene deres.