Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nødhjelp forsinket av datavirus.

OSLO: Planlagte hjelpesendinger med mat til Irak er forsinket med en uke etter at et datavirus har laget trøbbel for administrasjonen av hjelpesendingene.

Deskill
Viruset hadde infisert en diskett med selve planen for distribusjon av mat og medisiner, utformet av irakerne og sendt FN-administrasjonen for godkjenning. Administrasjonen måtte få en ny diskett fra Bagdad, noe som forårsaket ca. en ukes forsinkelse.

«Back to basic»
I forbindelse med FNs «olje for mat»–program, har Irak tillatelse til å selge olje for 14 milliarder kroner i halvåret for å sikre innkjøp av mat og medisiner til landet som under Gulf-krigen nesten bokstavelig talt ble bombet tilbake til steinalderen. Det er nå også tvil om Irak greier å selge like mye olje som planlagt, grunnet forsinkelsene i planleggingen.