Annonse


Fortvilte Telenor-oppsagte

– Det er nå nøyaktig to år siden vi hadde vår siste arbeidsdag på Opplysningstjenesten. Før tjenesten ble lagt ned lovte både daværende samferdselsminister Kjell Oppseth og Telenorledelsen at vi skulle få nye jobber, sier talskvinne for de oppsagte Telnoransatte på Finnsnes i Troms, Sonja Nordheim til Dagens Telecom.

Juridisk holdbart?
– Vi har nesten gitt opp håpet om at lovnadene om ny jobb blir oppfylt. For å forsikre oss om at vi ikke har noe uprøvd har vi bedt fagforeningen vår, KTTL, om at de lager en juridisk betenkning om det som har skjedd.

De oppsagte som ikke straks fikk nye jobber i Telenor Mobil ble etter nedleggelsen overført til Telenor Nye Muligheter. Etter den tid har de arbeidsledige gjennomgått DAK-operatør utdanning.

-– Telenor har brukt millioner av kroner for å fremskaffe nye arbeidsplasser for oss 20 som fortsatt står uten arbeid. Tre forsøk på å finne alternative arbeidsplasser og nyetableringer har ikke ført fram, sier Nordheim.

Annonse


Telenor utvider
I ettertid er det etablert ny Opplysningstjeneste i nabobyen Narvik og konsernet har utvidet kapasiteten på Sortland.

– Vi skjønner ikke hvorfor Telenor ikke har etablert seg på nytt på Finnsnes når de har sett at det oppstår kapasitetsproblemer for Opplysningstjenesten. Her har de en stab på 20, som er ferdig utlært arbeidskraft, sier Nordheim.

– Telenor Mobil har samtidig opprettet en egen avdeling med 21 arbeidsplasser på Finnsnes, og har ekspandert kraftig i nabobygda Bardu, uten at mange av de oppsagte har fått jobb her.

– Tidligere Telenoransatte fra Finnsnes har søkt opp til tre ganger på utlyste stillinger i Telenor Mobil uten positivt resultat, sier Nordheim.