Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Eventyrlig verdiøkning

TROMSØ: Kristiansandsfirmaet Netsource opplever en eventyrlig verdiøkning. I løpet av ti måneder har telemeglingselskapet økt markedsverdien fra 55 til 800 millioner kroner, hovedsakelig via oppkjøp.

Deskill
Med en månedlig omsetningsvekst på 25 prosent per måned, slår Netsource de fleste rekorder. Verdien i selskapet har økt enda raskere.

Veksten i omsetning har til nå skjedd hovedsakelig på det norske og det skandinaviske markedet. Firmaet satser nå offensivt på det europeiske markedet.

«First we take Berlin»
– Mesteparten av veksten skjer ved at vi kjøper opp utenlandske telemeglingsfirmaer, sier økonomisjef i Netsource, Tor Helge Midtbø, til Dagens Telecom.

– I disse dager forhandles det om oppkjøp av fem europeiske selskaper, noe som vil gjøre oss størst i telemegling i Europa, sier han.

– Vi er spesielt opptatt av å komme inn på det sentraleuropeiske markedet. Bare det tyske markedet for tele/datakommunikasjon er på 250 milliarder norske kroner per år.

– Totalt i Europa er markedet på 1.000 milliarder norske kroner i året. Om vi bare får prosenter av et slikt marked, har vi skutt gullfuglen.

Kristiansand hovedbase
Hovedkontoret til Netsource er i Kristiansand. Her har firmaet foreløpig 26 ansatte. Deler av hovedkontoret ligger i Amsterdam.

– Kommunikasjon mellom de ulike kontorene foregår stort sett via elektronisk post og telefon. Med de telekommunikasjonsløsningene vi råder over har vi ikke noen følelse av å befinne oss i en utkant, sier Midtbø.

Volum teller
– For å få best mulige avtaler med teleoperatørene er det en fordel å være størst mulig og kunne forhandle om store volum av samtaler. Gjennom de siste oppkjøpene ligger vi godt an i løypa, sier Midtbø.

Den økte markedsverdien kommer ikke minst utenlandske investorer til gode, men det drypper også på gründerne av firmaet i Kristiansand. I tillegg er ca. 25 prosent av selskapet er eid av et investeringsselskap i Sveaas gruppen.

Børsnoteres
I løpet av høsten går Netsource på børsen. Dette for lettere å få tilgang på frisk kapital. I dag er selskapets aksjer av de mest omsatte på lista for unoterte selskaper.

– Vi håper på å være børsnotert i løpet av året sier Tor Helge Midtbø til Dagens Telecom.

Stikkord: Mobil