Annonse


Svake tall for Shiva

Shivas andre kvartal viste en omsetning på 280 millioner kroner, en nedgang fra 363 millioner i samme kvartal i fjor. Selskapet forklarer nedgangen med lavere salg av produktet LanRover og av produkter som ikke benyttes til remote aksess. Underskuddet i kvartalet ble på omlag sju millioner kroner, sammenlignet med et overskudd på 35 millioner i samme periode i fjor. Forskjellen forverres ytterligere om man tar med at Shiva brukte omlag 14 millioner kroner i andre kvartal 1996 på fusjonen/oppkjøpet av Airsoft.

Dårlig halvår
Ser vi på halvårsresultatet blir ikke situasjonen særlig bedre. Selskapets underskudd de første seks månedene i 1997 ble på ca 66 millioner kroner. Første halvår i fjor tjente selskapet 65 millioner. Omsetningen gikk ned fra 667 millioner kroner første halvår i fjor til 500 millioner i år.

Shivas ledelse forklarer nedgangen i omsetning og resultat med nedskrivninger, men hevder at resultatet er som forventet.

Som ventet?
Shiva-sjefen (CEO) Frank Ingari sier at en økning i omsetningen i neste kvartal vil bli en stor utfordring på grunn av det trege salget i Europa om sommeren. Han mener likevel at selskapet den siste tiden har fått frem så pass gode produkter at framtida ikke ser mørk ut.

Annonse


Da tenker han blant annet på ansettelsen av Jim Zucco som president og det de kaller «chief operating officer». Zucco har erfaring fra ledelse fra Lucent Technologies, AT&T og MCI.

Annonse