Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Digital Radar for paranoide

OSLO: Digital Radar er en god nyhet for de av oss som mistenker Herr Redaktøren for å rote i skuffene våre og fikle med PCen, mens vi er ute i pressekonferanser.

DigiRadar
Connectix, som er best kjent for kule-kameraet QuickCam, lanserer nå en programpakke til glede for alle paranoide. Det kalles Digital Radar, og består av et bevegelsesdetekterings-program for PCen. Programmet bruker PC-mikrofonen og lydkortet til å oppdage lyd og avsløre en hver bevegelse på kontoret.

Overvåkningskamera

Når Digital Radar oppdager uvedkommende, kan den sende alarm via nettet eller avspille en advarende melding via PC-høyttalerne. Hvis du også har et videokamera tilknyttet PCen, kan Digital Radar overvåke lokalene på samme måte som videokameraene i bankene.

På fersk gjerning
Avslørende videoer med datostempel viser inntrengeren på fersk gjerning. Videoen viser:
…hvem som stakk innom da du var ute
…hvem som «lånte» CDene dine
…hvem som snuste i mappene dine
…hvem som satte en anonym blomsterbukett på skrivebordet
…hvem som har rappet karamellene dine

Passer ikke i Staten?
Connectix Digital Radar, som kan brukes sammen med alle vanlige PC videokameraer, koster drøye 200 kroner i USA. Digital Radar tolker den minste bevegelse, som om at noe er galt på kontoret. Systemet passer dårlig i (offentlige?) kontorer hvor manglende aktivitet er det normale.