Arkiv

Annonse


Frykter pirat-registrering

ArkivBeskyttelse av firmanavn på nettet er blitt en industri, blant annet fordi det finnes en rekke selskaper som «pirat»-registrerer andres firmanavn.

Domene-navn på Internett fordeles i hvert enkelt land etter det meget enkle prinsippet: første mann til mølla. Dette betyr at hvem som helst i Sverige kunne registret «www.statoil.se» som domenenavn, om ikke det norske statsoljeselskapet gjør noe for å beskytte seg. Eller er først til mølla.

Beskyttelse
Det er dette New Media Science skal hjelpe Statoil med i hele verden – beskyttelse av Statoils gateadresser på Internett. Statoil er i dag registrert i alle land hvor de har kontorer, samt en del andre land.

– Domeneforvaltnings-avtalen mellom Statoil og New Media Science er verdt over 100.000 kroner, og er klart Norges største avtale innen domenebeskyttelse på Internett, sier Birgit Wasa, produktsjef for domenebeskyttelse hos New Media Science

Annonse


Tyveri
Som Dagens Telecom har omtalt tidligere har flere norske bedrifter blitt utsatt for at uvedkommende har registrert deres firmanavn. Enkelte undergrunnsstrømninger gjør dette mest for å rette et slag mot det bestående, og selger rettighetene relativt rimelig, mens andre har gjort det til sin forretningsidé å være tidlig ute med å registrere domene navn som de vet selskapene vil betale dyrt for å få tilbake.

Tvistene søkes nå løst ved hjelp av advokatbistand. I følge en pressemelding har New Media Science juridisk spisskompetanse for å løse slike tvister og har påtatt seg et slikt oppdrag for en norsk klient.

– New Media Science arbeider aktivt med flere store norske selskaper om domenebeskyttelse slik at firma og varenavn kan benyttes på Internett over hele verden for profilering og markedsføring, sier administrerende direktør Erling Maartmann-Moe i New Media Science.

FAKTA: New Media Science Multimedia ASA leverer Internett løsninger og rådgivning.Selskapet har 45 ansatte og omsatte for 15,5 millioner kroner i 1996 med et overskudd på 3,8 millioner kroner.