Arkiv

Annonse


Doblet Bay-verdi

ArkivDenne vurderingen av Bay-aksjen kommer etter at selskapet har rapportert om underskudd både for 4. kvartal og for regnskapsåret 1997. Årsaken til at markedet likevel vurder er selskapet høyt, er at det er kostnadene forbundet med fusjoner, oppkjøp og restrukturering som hindrer et positivt resultat. Om man trekker vekk disse kostnadene ville Bay Networks lagt fram et overskudd på 838 millioner kroner (119 millioner US dollar).

Leder på ATM
Det er dette resultatet i tillegg til at selskapet nå er markedsledende med 28 prosent av ATM-markedet i Europa som får børsene til å reagere positivt. Aksjen steg fra 16 US dollar mai i år til 32 dollar etter at resultatene var lagt fram.

– I løpet av de to siste kvartalene har vi igangsatt en rekke prosesser i selskapet for ytterligere å forbedre våre prestasjoner. Disse resultatene viser at vi er på rett vei, sier daglig leder Jan Søgaard i Bay Networks Norge.

– Kundenes aksept for våre nye produkter, bl.a. BayStack 350 T Autosense Switch, hjalp oss med å nå en rekordhøy omsetning i 4. kvartal, sier Søgaard.

Annonse


Overskudd
Selskapet har økt omsetningen med 1,4 prosent i 4. kvartal til 543 millioner dollar i forhold til samme periode i fjor. Underskuddet for 4. kvartal er på 118 millioner dollar, eller 0,59 dollar per aksje, men hvis man ser bort fra kostnadene i forbindelse med oppkjøpene av Rapid City Communications og ISOTRO Network Management, ville resultatet blitt et overskudd på 30,5
millioner dollar, eller 0,15 dollar per aksje.

Omsetningen for regnskapsåret 1997 er 2,1 milliarder dollar. Dette er en økning på 1,8 prosent sammenlignet med 1996. Underskuddet for 1997 er på 285 millioner dollar, eller 1,46 dollar per aksje. Ser man bort fra kostnadene forbundet med fusjoner, oppkjøp og restrukturering, ville resultatet blitt et overskudd på 119 millioner dollar, eller 0,59 dollar per aksje. Resultatet i 1996 var på 206 millioner dollar, eller 1,04 dollar per aksje. Inkludert i disse resultatene lå avskrivninger for fusjonsrelaterte aktiviteter. Ser man bort fra disse kostnadene ville resultatet for regnskapsåret 1996 vært 251 millioner dollar, eller 1,26 dollar per aksje.

Annonse