Annonse


100.000 for IT-kompetanse

FTD ønsker sivilingeniører med elektronikk eller datateknologi som fag, samt studenter på vei mot Cand. scient-graden på universitetsnivå.

Hard konkurranse
– Vi har sett at arbeidsgivere prøver å hente ut studentene før de er ferdige. Utdanningsinstitusjonene klarer ikke å dekke behovene fra staten og næringslivet, og som statsbedrift taper vi lønnskampen. Derfor tilbyr vi nå økonomisk støtte siste året av utdannelsen, sier førstekonsulent Per Bønsnæs i FTD.

Tidligere har FTD fått bevilget tre millioner kroner som strakstiltak for å stanse flukten av datapersonell med god utdannelse, skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

Prøveprosjekt
Foreløpig er stipendordningen for sisteårsstudenter et prøveprosjekt. FTD har satt av 500.000 kroner for førstkommende studieår.

FTD setter også igang tiltak for å heve kompetansen blant folk som allerede er ansatt i Forsvaret. I høst begynner fem ingeniører fra Forsvaret på tredje året for å fullføre sivilingeniørstudier. De fem får to års plikttid for hvert studieår de tar.