Ensom

Annonse


Ensomt med hjemmekontor

Ensom– Jeg tror at man først bør være ute i arbeidslivet en stund for å innarbeide en disiplin, sier Sivilingeniør Jan Maltha. Maltha er selv telependler, men anbefaler ingen å starte sin yrkeskarrie med telependling.

Får problemsjokk
– Telependling eller hjemmekontor krever i høyeste grad at man kan holde ut i sitt eget selskap. Det blir stille rundt en og dette kan komme som litt av et sjokk. Vår rolle i arbeidslivet hjelper oss til å fortrenge problematiske ting, for eksempel problemer i parforholdet eller utilfredshet med livet. Når vi har det travelt glemmer vi problemene, sier bedriftspsykolog Karen Schultz.

De fleste er positive til telependling fordi det gir større frihet, blant annet til å organisere familien med levering og henting av barn i barnehaven. Men telependling er tydeligvis ikke bare morro.

Maks tre dager i uken
Dansk arbeidsgiverforening anbefaler at ansatte arbeider hjemme maksimalt tre dager i uken. Foreningen mener også at telependling bør være frivillig, skriver danske Ingeniøren net.

Annonse