Kloster, Nina

Annonse


«Telefondobling» i det blå

Kloster, NinaTidligere i år lanserte Ericsson sin Phone sin Phone Doubler. Dette er et produkt som gjør at du kan surfe på Internett og bruke telefonen samtidig uten å ha ISDN. Forutsetningen er imidlertid at internettleverandøren tilbyr denne tjenesten, og så langt er stemningen heller laber og i beste fall avventende.

– Jeg ser ingen grunn til å fikle med gammel teknologi så lenge vi har ISDN. Mitt mål er å få verden bort fra modem så fort som mulig, sier Øystein Homelien til Dagens Telecom.

Uaktuelt
Heller ikke Tele2 hopper i været over det nye produktet. – Dette høres veldig uaktuelt ut for oss, sier Henning Rydmark, som er ansvarlig for teknisk support. – Om ikke lenge har alle ISDN, som ble kåret til årets produkt i fjor.

Avventer
Telia Norge utelukker ikke at dette kan bli et aktuelt produkt: – Alle typer merverditjenester er i utgangspunktet interessante. Phone Doubler er et produkt vi nå har til vurdering og tester ut, men vi har ennå ikke bestemt oss om vi vil tilby dette. Er det en kurant tjeneste, som kommer den i nettet vårt, sier Rolf Larsen, som er Internett-ansvarlig i Telia Norge.

Annonse


Vil vurdere
Landets største internettleverandør, Telenor Nextel, har ennå ikke tatt stilling til om det vil tilby Phone Doubler: – Vi har inngått et samarbeidsavtale med Ericsson hvor vi ser på de teknologiene Ericsson har, er kommentaren fra presseansvarlig Arne Cartridge.

Alternativ
Selv fremhever Ericsson at produktet vil kunne ha et stort potensial i en verden der 90 prosent av internettbrukerne fortsatt har analoge linjer. – Vi ser på dette som et alternativ for dem som ikke ønsker ISDN, men likevel vil være tilgjengelige, sier kundeansvarlig Nina Kloster i Ericsson.

I utlandet er Phone Doubler under utprøving i seks land. Blant annet har Telia i Sverige et pilotprosjekt hvor produktet nå testes ut.

Annonse


Annonse


Annonse