Annonse


Simonsen kjøpt opp

– Bakgrunnen for å kjøpe Simonsen er blant annet at vi ønsker et bredere produktspekter, samtidig som vi utvikler vår kompetanse innenfor telekom, sier adm. direktør Bjørn Einar Kihl i Product Finders International (PFI) til Dagens Telecom.

Satser på NMT
PFI Communications har kjøpt Simonsen Holding som eier 100 prosent av Simonsen Telecom og Simonsen Teknologi. Simonsens hovedprodukt har hittil vært deres egenutviklede og -produserte NMT-telefon Freeway.

– PFI stiller nødvendig kapital for at Simonsen skal kunne vokse og utvikle seg. Vi synes NMT-markedet er spennende, og tror at Simonsen har potensiale for å vokse på dette området. Hele 44 land har dette systemet, men bare fem land leverer NMT-utstyr, hvorav fire av disse er nordiske, sier Kihl.

Eksport
PFI Communications ble startet i 1988 med produksjon innenfor telekommunikasjonsutstyr, selskapet er eneste Norske produsent av telefoner og hussentraler. PFI har sitt utspring i gamle EB.

– Vi leverer telekommunikasjonsutstyr til små og mellomstore bedrifter. Mellom 30 og 40 prosent av vår omsetning kommer fra eksport. Eksport blir også viktig i forhold til Simonsens produkter, sier Kihl til Dagens Telecom.

Annonse


Annonse


Annonse