Annonse


Økte 2,2 mrd i minuttet

Det var inntektene før skatt på hele 5,84 milliarder kroner som førte til at Ericssons aksjeeiere ble hele 34,5 milliarder kroner rikere på bare 16 minutter. Børsanalytikere hadde ventet et resultat før skatt på rundt 4.8 milliarder kroner.

Mobil mest lønnsomt
Forretningsområdet Mobilsystemer solgte for 28,82 milliarder kroner, en økning på 6,36 milliarder sammenlignet med første halvår i fjor. Ericssons område for mobiltelefoner og terminaler viste en sterk økning på over 100 prosent. Denne forretningsenheten solgte for 17,61 milliarder kroner i første halvår mot 8,71 milliarder i samme periode i fjor.

Ericssons forretningsområde Infocom er den delen av virksomheten som gjør det svakest. Infocom solgte for 20,56 milliarder kroner i første halvår, en økning på 5,29 milliarder sammenlignet med i fjor.

Konkurrerer med børsgiganter
Siden introduksjonen på New York-børsen har Ericssons aksje blitt en favoritt blant amerikanske investorer som nå eier 38 prosent av selskapets aksjer, skriver Gøteborgsposten.

Regnet i børsverdi er Ericsson er på vei til å bli ledende blant verdens største leverandører av telekomutstyr som Lucent og Motorola.