Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Masseflytting

70.000 på flyttefot

OSLO: Nå er alle tidligere SN kunder overført til Telenor Nextels felles kundedatabasen. Dermed er de klare for å ta i bruk Telenors nye «supernett».

Masseflytting
Alle tidligere SN-kunder er nå klare til å flyttes over i Telenors nye nett for internettabonnentene. Tirsdag sendte Telenor Nextel ut 70.000 brev til gamle SN-abonnenter med informasjon om hvordan de selv kan legge seg over i Telenors «supernett».

Rundt 16.000 av abonnentene vil imidlertid oppleve navnekonflikt og har derfor fått tildelt nytt brukernavn. De vil imidlertid beholde sin mailadresse.

Samme nummer
Telenor Nextel regner med å ha flyttet over alle kundene innen 1. september. Alle brukere må bytte til ett felles oppringningnummer, som er det samme uansett hvor i landet du ringer fra. Dermed får Telenor trettet tidligere «hull» ved at samtlige abonnenter nå kobles opp til lokaltakst i hele landet.

ISDN til lokaltakst
Særlig for ISDN-abonnenter innebærer dette en stor forbedring. Mens Telenor tidligere bare hadde om lag 609 prosents lokaltakstdekning for ISDN-kundene, vil alle ISDN-kundene kunne ringe opp for lokaltakst i det nye nettet.

Og ISDN blir stadig mer populært. Men kun 3000 av Telenors internettkunder ved årsskiftet hadde ISDN, var dette tallet ved utgangen av mai kommet opp i 17000.

Ikke opptattsignal
– For omleggingen betyr att vi nå kan samle ressursene om det nye nettet. Dermed regner vi med å oppnå større driftsstabilitet, samtidig som kundene skal slippe å oppleve opptattsignal, sier Arne Cartridge til Dagens Telecom.