Annonse


Ekstradekning fra NetCom

– Det er meget høy mobilpenetrasjon i Norge, og nå har hver tredje nordmann GSM-telefon. Da er det klart at det blir behov for ekstra dekningskapasitet ved store arrangementer, sier informasjonsdirektør Gunnar Grythe i NetCom til Dagens Telecom.

Mobile sendere
Mellom 2. og 9. august er det landsskytterstevne i Førde hvor det ventes mellom 10.000 og 15.000 besøkende inklusive deltakerne. I samme periode er det speiderleir på Austråt utenfor Trondheim med over 11.000 deltakere fra hele verden. Fra 9. til 16. august er det VM i orientering i Grimstad.

– Hvis hver tredje deltaker bruker mobiltelefonen bare en gang under Landsskytterstevnet blir det mellom 3.000 og 5.000 telefonsamtaler. Basert på erfaringene fra ski-VM i Trondheim og OL i Lillehammer, venter vi stor mobiltrafikk ved disse arrangementene. NetCom øker derfor kapasiteten med mobile sendere og repeatere, sier Grythe til Dagens Telecom.

Annonse