Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia kjører papirløst

OSLO: Medelsvensson er den første telefonabonnenten i Europa som kan få telefonregningen som epost – og betale den med noen tastetrykk.

Papirfritt
Telia regner med store kostnadsbesparelser i årene som kommer etter at selskapet tilbyr svenske telefonabonnenter å betale telefonregningen via Internett. Tilbudet innebærer også at abonnentene får tilsendt regningen elektronisk. Årlig sender Telia ut 30 millioner regninger.

Strømmer til
Dermed er Telia det første teleoperatøren i Europa som tilbyr fullstendig papirløs fakturering. Systemet har Telia utviklet i samarbeid med Sparbanken Sverige, som allerede har 35.000 kunder tilknyttet sin elektroniske banktjeneste. Hver uke får banken 2.000 nye internettkunder.

Miljøgevinst
Tilbudet omfatter i første omgang en mindre del av bankens 35.000 kunder, men i løpet av høsten skal samtlige av bankens internettkunder kunne motta telefonregningen elektronisk. Telias regner ikke bare med å spare penger på dette, men legger også vekt på miljøgevinstene en slik modell innebærer.
Annonse
Stikkord: Mobil