Deskill

Annonse


Virusrekord i juni

Deskill«Jerusalem», «Russian Flag» og «Satanic» er navn du må se opp for neste måned. De er alle tre virus som utløses på bestemte dager i august. Og de er i godt selskap: Totalt har Symantec AntiVirus Research Centre (SARC) nå ca. 12000 datavirus på sin liste og antallet øker i stadig raskere tempo.

Dramatisk
Bare i juni definerte firmaet har definert nærmere 1600 nye datavirus. I en ‘normal’ måned ligger dette tallet på mellom 200 og 300. – Dette er en dramatisk økning, opplyser John Wakeman i SARC, som bare forrige måned åpnet nye antivirussentre i tre verdensdeler.

Programvirus
Den dominerende virusgruppen er programvirus, med 1320 nye typer i juni. På annenplass ligger makrovirus med 222 nyoppdagede typer i samme periode.

Ti på topp
Går vi inn på Joe Wells Wild List, virusverdenes «ti-på-topp liste», finner at Form.A topper listen over de hyppigst forekommende virus – sammen med mer «fryktinngydende» navn som «Ripper», «Junkie» og «Die Hard».

Annonse