Annonse


Kort vei igjen

Godkjenningen fra de amerikanske telemyndighetene ventes å komme i slutten av september eller tidlig i oktober. Men først må BT og MCI finne ut av problemene som har oppstått rundt MCIs investeringsplaner innen lokaltelefoni i USA.

175 milliarder
Den britiske teleoperatøren BT eier fra før 20 prosent av MCI, og skal nå kjøpe de resterende 80 prosentene for 175 milliarder kroner. Avtalen ble godkjent av EU-kommisjonen i mai.

Den forestående fusjonen er et av de største utenlandske oppkjøpene av et amerikansk selskap noensinne. Sammenslåingen til Concert Communications vil gi et selskap med samlede inntekter på hele 314 milliarder kroner årlig, fra aktiviteter i 72 forskjellige land.

Stiller krav
Oppkjøpet av MCI og dannelsen av Concert kan ikke skje uten videre. Både EU-kommisjonen og det amerikanske justisdepartementet (DOJ) stiller krav.

Annonse


EU-kommisjonen krever blant annet at MCIs undersjøiske fiberkabler må bli tilgjengelige for konkurrenter. DOJ krever at den britiske delen av selskapet ikke får lov til å gi videre informasjon de tilegner seg om amerikanske konkurrenter til den amerikanske delen av selskapet.

DOJ krever også tilgang til dokumenter i det nye selskapet for å sikre at selskapet oppfyller de krav som settes, skriver Network Briefing.

Annonse