Deskill

Annonse


Nettaksjer til himmels

DeskillDe hadde forventet en stigning i kursen på høyst 40 prosent, eierne av den amerikanske internettleverandøren @Home. I stedet steg kursen med fantastiske 130 prosent. Tolv millioner aksjer ble formelig revet bort, mot planlagte åtte millioner.

Eget nett
Det er ikke tvil om at internettbransjen er en av de mest attraktive bransjer man kna investere i akkurat nå. @Home selger på høy hastighet. Selskapet har bygget sin egen ATM-baserte infrastruktur i USA og tilbyr Internett flere hundre ganger raskere enn med vanlige telefonlinjer.

Tapsforetagende
Og i slike tider er det fremtiden som teller. Firmaet er nemlig så langt et eneste stort tapsforetagende og hadde første halvår inntekter på 1,8 millioner dollar (13,4 millioner kroner) – samtidig som tapskontoen tok et byks opp fra 8,3 millioner dollar (62 millioner kroner) i fjor til 22,8 millioner dollar (170 millioner kroner) i år.

Verdt milliarder
Fredagens aksjesalg innbrakte 94,5 millioner dollar (704 millioner kroner) i ny kapital. Dermed kunne @Home ved dagens lutt sole seg i glansen av en prislapp på nærmere 15 milliarder norske kroner.

Annonse


Annonse


Annonse