Annonse


Tellerskritt på børs

Global One og Cable & Wireless er blant de teleselskapene som allerede har registrert seg i Storbritannias nye telefonbørs, som blir lansert en av de nærmeste dagene. Børsen vil være en ny kanal for kjøp og salg av telefonkapasitet, skriver Financial Times.

Via Internett
Handelen vil skje via Internett. Dersom en operatør har ledig kapasitet mellom for eksempel London og Oslo, kan selskapet legge ut et pristilbud. Storbritannia har i dag mellom 150 og 200 konkurrerende operatører som vil kunne benytte seg av tilbudet.

Teknisk info
Børsen har fått navnet Band-X og vil ventelig erstatte store deler ev den faks- og telefontrafikken som i dag brukes for å kjøpe og selge ledig telefonkapasitet. Ikke bare priser men tekniske opplysninger som lyskvalitet og tidsforsinkelser vil kunne legges inn sammen med tilbudet.

Annonse