Wikstøl, Rune

Annonse


Webtelefoni over ferien

Wikstøl, Rune– Pågangen er allerede enorm, og mange firmaer brenner etter å være pilotkunder, forteller markedsansvarlig Frode van der Laak i Scandinavian Consulting til Dagens Telecom. Fra høsten vil selskapet tilby internettelefoni til vanlig tradisjonell telefonkvalitet og til priser som ligger dramatisk lavere.

Oslo først
– Våre abonnenter vil kunne spare 70 prosent på utenlandssamtaler, sier van der Laak. I august åpner selskapet en server i Oslo som gjør det mulig å ringe utenlands til lokaltakst. Etterhvert er det meningen at resten av landet skal få tilsvarende noder.

Telenor medeier
Teknologien er amerikansk og kommer fra selskapet TelePost inc. Scandinavian Consulting, som er et datterselskap av Scandinavian Group ASA, hvor Telenor eier 43 prosent. Selskapet har sikret seg rettighetene for hele Skandinavia og vil bygge ut nett av noder i alle de skandinaviske landene.

Ikke ekstrautstyr
Verken abonnenten eller den oppringte trenger mikrofon eller spesielle adaptere eller programvare for å bruke teknologien. Abonnentene laster ned hjemmesiden fra firmaet og ringer direkte fra tastaturet. Samtalen tas fra en forhåndsdefinert telefon, for eksempel kontortelefonen eller en mobiltelefon og mottas via en vanlig fast eller mobiltelefon.

Rask faks
I systemet ligger mulighet til å søke i telefonkatalog, sende fax i lynfart og bulkvis, voice mail og dokumenthåndtering. Tjenesten blir en ren abonnementstjeneste, som også vil kunne lønne seg for privatkunder med stor utenlandstrafikk.