Annonse


BT risikerer gigantskatt

I Tony Blairs foreløpige budsjettforslag ligger det er krav om at BT (tidligere British Telecom) skal betale en skatt tilsvarende 6,2 milliarder kroner fordelt over de nærmeste to årene, skriver nettavisen Total Telecom.

BTs bidrag skal gå inn i en felles skattepakke hvor målet er å hente 4,8 milliarder pund (ca. 60 milliarder kroner) fra tidligere offentlige monopolbedrifter som nå er privatisert.

Truer med retten
BT på sin side fremholder at selskapet ikke kan ‘belastes’ for å ha høstet gevinst av sin tidligere monopolstilling og at selskapet i dag opererer i et marked med 200 konkurrenter. BT truer med å gå rettens vei hvis ikke regjeringen Blair snur om.

Arbeidsløse
Den samlede skattepakken er delvis tenkt å skulle finansiere et nytt program for å skaffe jobb til en kvart million unge arbeidsløse.

Annonse