Annonse


Het sommer i Wien

I siste liten har en ny aktør dukket opp på banen som Connect Austrias konkurrent om DSC 1800 lisens i Østerrike – under forutsetning av at myndighetene ikke nok en gang utsetter fristen.

Ønsket tre
Opprinnelig frist var 2. juni. Da hadde det kommet inn en søknad, fra Connect Austria hvor Telenor har 20 prosent. De østerrikske myndighetene har hele tiden ønsket tre tilbydere, og en tid ble både UTA (United Telecom Austria) og amerikanske SBC Communications Inc nevnt.

Konkurrenten
Ved den nye fristens utløp viser det seg at Connect Austrias konkurrent blir Orange i samarbeid med ivesteringsbanken Kreditanstalt (51 prosent), som eies av Østerrikes største bank, Bank Austria. Orange er tungvekter på DCS 1800 i England og eies av Hong Kong-selskapet Hutchison.

Taper verdi
– Myndighetene har ikke råd til ytterligere utsettelse. Lisensen taper verdi jo lenger tiden går, og flere utsettelser nå vil innebære belastninger på en eventuell forretningsplan, sier direktør Sjur Malm i Connect Austria til Dagens Telecom.

Forsprang
Malm er optimistisk på Connect Austrias vegne. Konsortiet har et klart forsprang ved at det allerede har et prøvenett i drift og dermed er i stand til å gå raskt ut i markedet med en godt forberedt organisasjon.