Annonse


Aldri mer opptatt

Telenor har erstattet optattsignalet med R, fem og firkanttast, hvilket utlagt betyr at du automatisk blir ringt tilbake dersom den du ringer til er opptatt på telefonen. En stemme forteller deg om fremgangsmåten.

Ikke ISDN
De fleste av de rundt 28.000 privatkunder som har anskaffet ISDN vil imidlertid fremdeles bli møtt av det tradisjonelle opptattsignalet. For at du som ISDN-kunde skal kunne bruke tjenesten, må du ha anskaffet et ISDN-telefonapparat av en spesiell standard. Dette er en type apparat som kun har vært i handelen noen uker. Du vil da kunne lese meldingen på apparatets vindu.

Koster 90 øre
Men for de fleste andre – og det gjelder rundt 700.000 av oss – er det bare å taste i vei. Ytterligere 100.000 skal få tjenesten innen september. Antagelig vil den bringe flere kroner i Telenors kasse ettersom du betaler 90 øre hver gang tjenesten leder til en samtale – dvs at linjen må ha blitt ledig innen 45 minutter.

Test
Erfaringer fra Larvik, hvor tjenesten har vært testet ut på 13.000 abonnenter, tyder på at fire av ti abonnenter bruker tjenesten. Halvparten av disse igjen bruker den hver gang de får opptattsignal.

Annonse


Reservasjonsmulighet
Talemeldingen kommer enten du har bedt om den eller ei, men det er faktisk mulig å reservere seg mot den. Når for eksempel en internettkunde med modem ringer en node og får opptatt, vil opptattsignalet først komme etter 13 sekunder, tiden som det tar å spille av meldingen.

Danske erfaringer
– Erfaringene fra Danmark, som har hatt dette i ett år, tyder på at dette ikke er noe problem. Ved å ringe Kundeservice, kan likevel enkeltabonnenter få tilbake det gamle opptattsignalet, opplyser informasjonssjef Elisabeth Gjølme i Telenor Privat til Dagens Telecom.