Annonse


Telia terger politiet

Nå har den svenske Hovrätten opphevet en lavere retts kjennelse om at politiet kan ransake Telia Mobitels datamaskiner i sin jakt på grove lovbrudd, melder Arbetet Nyheterna.

Og Telia vil uansett ikke hjelpe til mer enn nødvendig.

Beskytter kundene
– Selvfølgelig åpner vi døren for politiet ved en husransakelse, men mer enn det gjør vi ikke. En ransaking innebærer at de kommer hit og henter noe, ikke at vi finner det fram for dem. Vår oppgave er først og fremst å beskytte kundene, sier Telias Håkan Sjöström.

Politiet hindres
Ifølge den offentlige anklageren Bengt-Ivar Olsson får dommen som konsekvens at politiet mister mulighet for å få tak på de opplysningene som Telia sitter på. Dels er datasystemene uoversiktlige og dels mangler politiet nødvendig kompetanse.

Annonse