Annonse


Cabeltron mot 3Com

Cabletron har tradisjonelt henvendt seg til store kunder med sine nettverks- og svitsjeprodukter – og hatt suksess med dette. Derfor er selskapet i dag nr. 4 i nettverksmarkedet, og derfor ønsker ledelsen fremdeles å ha fokus på denne delen av markedet.

Minst 24 porter
– Vi er ganske enkelt ikke interessert i små svitsjer, sier selskapets toppsjef og grunnlegger, S. Robert Levine, til Dagens Telecom.

– Vi vil ha minst 24 porter i våre produkter, vi satser ikke på lavprisprodukter hvor port-antallet er redusert for å gjøre det hele enklere. Vi vil konsentrere vår utvikling og vår support på de større kundene, ut fra tanken om at du må være best i din del av markedet, sa Levine.

Små svitsjer
Derfor virker det som en motsigelse når vi samme dag får en forhåndspresentasjon av selskapets nye produktlinje, kalt SmartStack, som er små, enkeltstående svitsjer som er beregnet nettopp på små nettverk.

Annonse


– Men vi skal huske på at også de store kundene har små avdelingskontorer som også har behov for nettverksløsninger, gjerne med rask oppkobling mot server eller med WAN-kommunikasjon mot hovedkvarteret. Vi vil også kunne tilby produkter i dene delen av markedet. Vi vil slippe å overlate disse kundene til selskaper som 3Com, sa Levine.

Fra 10 Mbit/s til Gigabit
Det er nettopp 3Coms del av markedet som er målet når SmartStack-familien nå lanseres.

Det første produktet er SmartStack 10, en svitsj som gir 10 Mbps Etherhet til skrivebordet, mens overføringshastigheten til serveren er på 100 Mbit/s.

I løpet av høsten kommer også en versjon med Fast Ethernet til skrivebordet, mens selskapet regner med at det før jul vil foreligge en SmartStack med Gigabit Ethernet-forbindelse til server eller backbone-nett.