Annonse


Virtuelt Netscape-kontor

Med den nye tjenesten fra Netscape kan brukerne etablere et virtuelt kontor på Internett og få adgang via Netscapes hjemmeside. Brukerne, enten de er private eller små firmaer, trenger ikke noe tilleggsutstyr for å bruke tjenesten, bortsett fra et kredittkort.

Bare for Netscape
Det er Concentric som utvikler Netscape Virtual Office. Tjenesten er bare åpen for de som bruker Netscape Communicator, og vil blant annet omfatte elektronisk postkasse, og private diskusjons- og samarbeidsgrupper.

Mobilkontor 2
Poenget med slike virtuelle kontorer er at informasjon og meldinger samles på ett og samme sted, og er tilgjengelig uansett hvor brukerne befinner seg. Nordmenn har lenge hatt tilgang til en liknende tjeneste via SOL kontor (tidligere Alfakontoret). Et annet eksempel er Telenors Mobilkontor 2, som sikkert vil bli heftig brukt i sommer.

Netopias kontor
Netopia Virtual Office fra Farallon er et amerikansk eksempel. Nettsiden ligger på din egen PC. På første side (kontordøra) henger du opp en lapp som forteller om du er inne eller ute. Hvis du er inne, kan besøkende klikke på et ikon som banker på døra og inviterer til chat. Netopia tilbyr også Internett-telefoni og -konferanser med delte applikasjoner.

Åpent etter arbeidstid
Netopia stenger heller ikke kontoret hvis du er ute. Besøkende (med eller uten passord) kan laste ned eller hente filer. Selv kan du når som helst ringe inn, hente filer og meldinger, eller kjøre applikasjoner via nettleseren. Nå vil altså Netscape tilby en liknende tjeneste.

Annonse


Annonse


Annonse