Ervik, Stig

Annonse


Telehuset i fint driv

Ervik, StigTelehuset har vært et smertens barn for Telenor. Denne mobilkjeden har vært igjennom en lang rekke snuoperasjoner og reprofileringer da det var organisert under Telenor Bedrift a.s. Det har gått like galt hver gang. Etter sammenslåingen med Datavarehuset og organiseringen under Telenor Mobil ser det nå ut til å løsne.

Den halte og den blinde
– Det var mange som ga oss dårlige odds. Oppgaven var å lære den blinde og den halte til å løpe. (Som kjent hadde Datavarehuset også store problemer). Jeg har godt håp om at vi skal kunne drive med overskudd i år med en egen omsetning på 680 millioner kroner og franschise-omsetning på 180 millioner kroner, sier Stig Ervik.
Telehuset er nå eid 70 prosent av Telenor Mobil og 30 prosent av Christian Sveaas. Selskapet har 31 egne utsalg og 15 franchise-butikker.

Løsningssalg
Løsningssalget er satt i system. Det nye store utstillingsområdet på Alnabru i Oslo er kanskje det første større mobilutsalg der vi har sett data og tele integrert på en fullverdig måte og der løsningssalg ser ut til å være mer enn ord. Her er løsninger for hjemmekontoret, for avdelingskontoret, for gutterommet – ja til og med soverommet. Dataløsningene og kommunikasjonsløsningene er hele tiden elegant integrert. Vi anbefaler leserene et besøk.

Snuoperasjon
Telehuset har vært gjennom en kraftig snuoperasjon i første kvartal i år. Stig Ervik la da ned fem Telehus-butikker. Han solgte ut to og la 4 under franschise-opplegg. Han maktet uten en eneste negativ presseomtale å kvitte seg med 104 ansatte. Noen måtte sies opp direkte.
Telehuset har i dag 35 prosent av sin omsetning på mobilutstyr og 45 prosent på datautstyr. Trådløse telefoner m.m. utgjør differansen. Telehuset har med andre ord en betydelig kraftigere dataprofil enn de andre kjedene Telenor Mobil helt eller delvis eier.