Annonse


Nytt marked for nett-styring

Nett-styring foregår i dag på to nivåer: Gjennom hardware-løsninger som eksempelvis Hewlett-Packards Network Analyzer, og ved hjelp av en lang rekke programvare-produkter som gjør det enklere å forstå det som analyseproduktene fremskaffer av data.

Proprietært
De fleste nettverks-produktene er imidlertid proprietære, så som Ciscos IOS. Derfor er ikke disse produktene uten videre akseptable hvis man skal skaffe seg full oversikt over det som skjer i et lite homogent Internett.

Selger oversikt
– Dette har mange av programvareprodusentene forstått, sier Frank Leclerc, markeddirektør for Network General i Europa til Dagens Telecom.

Network General selger utstyr for nettverksadministratorer som vil ha oversikt over hva som foregår i nettet. Det gjelder i lokalnettet like mye som i verdensomspennende Internett.

Annonse


IP-tale og «voice» over Frame Relay”
– Vi ser ingen problemer med å overføre stemme via IP-protokollene eller over Frame Relay, sier Leclerc. – Det er derfor ingen sak å legge inn IP-telefoni eller Frame Relay-telefoni som en del av bedriftens interne telefonnett, for eksempel som et alternativ til leide linjer når man skal ha et lite avdelingsksontor inn på selskapets store hussentral.

– Man må vite hva man gjør, men med dagens nettverksverktøy, inkludert våre egne sniffere og andre produker, er det fort gjort å finne ut om det er plass til slik trafikk på nettet, og om den er av tilstrekkelig kvalitet. Det ville selvfølgelig være enklere hvis man baserte seg på ATM tvers gjennom nettet, men det fungerer også med andre protokoller, sier Leclerc.

Alcatel og Cisco
Det forøvrig dette Cisco og Alcatel ønsker å gjøre noe med i sin samarbeidsavtale som ble offentliggjort 23. juni. Den skal sikre bedre kommunikasjon mellom Ciscos og Alcatels produkter.

Målet her er å kombinere Ciscos IP-teknologi med Alcatels erfaring innen tradisjonell telefoni.

IP-funksjonalitet
-Det blir stadig viktigere å kunne benytte internetprotokoll i offentlige telenett, og vi planlegger å utstyre våre høyhastighetsløsninger for ATM, ADSL og SDH/SONET med IP-funksjonalitet, sa Alctels toppsjef Jo Cornu da avtalen ble offentliggjort.

Alcatel kommer til å integrere Ciscos nettoperativsystem IOS i et stort antall produkter for teleoperatører, og Ciscos Tag Switching-teknologi for multimediabasert IP-svitsjing vil også bli integrert i Alcatels ATM-svitsjer.