Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kjempemarked for IP-telefoni

WINDSOR: Hvorfor satser de europeiske teleoperatørene så hardt på Internett-telefoni, som egentlig er ris til egen bak? Jo fordi de regner med at dette på den ene eller annen måte blir et kjempemarked hvor de gjerne vil være med.

Det britiske konsulentselskapet Tarficia, spesialist på telekom-markedet, mener at Internett-telefoni etterhvert vil bli en alvorlig trussel for europeiske teleselskaper. Det vil være tøffest for Deutsche Telekom, mener Tarifica, som regner med at en stor del av Tysklands 10,3 millioner Internettbrukere i år 2001(og spør ikke Dagens Telecom hvor de har fått tallet fra) vil bruke Internett til telefoni.

Taper 173 millioner
Derfor, sier Tarifica, vil DT tape 173 millioner dollar i internasjonal trafikk i år 2001, mens France Telecom og British Telecom vil tape henholdsvis 94 millioner og 105 millioner kroner.

Disse tallene understøttes av amerikanske AT&T. De sier i en rapport at selskapet vil kunne tape 350 millioner dollar på internasjonal trafikk på grunn av Internett-telefoni før 2001.

Mulighet
Men Tarifica mener også at Internett-telefoni vil være en mulighet og et nytt marked for teleoperatørene i år 2000 – ikke et problem. La oss håpe at Tormod Hermansen og hans Tarifica-orienterte medarbeidere i Telenors konsernledelse får med seg dette.
Stikkord: Mobil