Artikkelen har følgende emner:
• Tilknytning/aksess til internett-leverandør
• Valget: ISDN-ruter eller modem-forbindelse
• Råd om å kjøpe ferdig-oppsatte rutere
• Egen WEB? Bruk database
Råd nummer én gjenspeiles i tittelen og handler om møtet med Internett. Skal du eller din bedrift knytte deg Internett, er det i dag et vilt kaos av priser. Tilbud som tilsynelatende har samme tjenesteinnhold kan variere voldsomt i pris fra de forskjellige leverandørene. Dagens Telecom vil på nyhetsplass følge de ulike tilbudene som nå presenteres på markedet, og forsøke å gjøre valget mer oversiktelig.Det som driver utviklingen, er inntreden av nye tilbydere av internett-aksess. I tillegg til underskogen av mindre Internett-tilbydere, begynner selskaper som Tele2 og Telia å vise muskler i markedet. Det er særlig de som vurderer å kjøpe seg Internett-tilknytning via ISDN-linjer som vil merke det største prisfallet. Oppskriften fra selskapene er at de gjerne selger en pakke der de legger inn ISDN-abonnement, ruter eller kort og Internett-abonnement.• Valget: ISDN-ruter eller modem-forbindelse
For å knytte seg opp mot Internettet benyttes grovt sett enten modem, rutere eller PC-kort. Her foregår i dag et skifte av teknologi fra trege modemforbindelser på 28.8 kbps til raskere løsninger – og det trengs. Web-teknologien gir mulighet for større bruk av bilder og tung grafikk. I tillegg er det svært mange av de som lager web-steder som ikke har helt grep om – eller bryr seg om – å sørge for at sidene kommer fortest mulig opp på leserens skjerm.
Annonse
Men det er ikke nok å si ISDN, og så tro at alle problemer er løst. Modemer benyttes mellom analoge telelinjer og datamaskinen. Mellom de digitale ISDN-linjene og datamaskinen benyttes enten en ruter eller et kort. Om denne ikke er satt opp riktig i forhold til de programvarer som benyttes, risikerer du at linja kobler seg opp og ned, med påfølgende gigantiske telefonregninger.
Er bedriften, som så mange andre, i ferd med å opprette en egen Internett-site? Svært mange bedrifter føler seg nødt til å legge informasjon ut på nettet. Ikke alle vet helt hva de skal bruke Internett til, men de tør ikke la være. For mange vil det nok vise seg at de kunne ventet – lenge.I IT-bransjen derimot er det svært mye som taler for at det går an å tjene penger på Internett, enten det dreier seg om kostnadsreduksjoner ved web-basert support eller direktebestillinger av deler og komponenter for kunder eller forhandlernett.Etter å ha sett endel løsninger for hvordan web-steder kan bygges opp, og vært igjennom et prosjekt selv i Dagens Telecom, vil vi for de fleste formål anbefale å publisere alle informasjoner fra databaser. Utviklingen av løsningen vil kanskje ta litt lengre tid og kreve litt mer penger enn å legge ut rene html-sider for publikum, men på sikt er vi sterkt overbevist om at bare lavere driftsomkostninger vil gjøre en slik løsning lønnsom.Et annet argument for databasebasert publisering, er når det eksempelvis er ei prisliste som legges ut. Når prisene endres vil alltid kundene/forhandlerne som går inn på web-sida kunne se de aller siste prisene du har lagt inn. På grunn av at dataene som presenteres for leseren er generert rett fra databasen, som forsåvidt godt kan være koblet opp mot salgsdatabasen på jobb, vil de alltid være korrekte.
Annonse
Annonse