Annonse


IT fjerner kontoret

– Næringslivet kan minske kostnadene. Analytikere på området mener IT-teknologien vil revolusjonere fremtidens kontorlandskap, heter det i Ericsson-konsernets blad Connexion.

Faste skrivebord er ikke nødvendig. Arbeidet kan gjøres hjemme eller i kontorlandskapet. Men medarbeideren trenger ikke mer enn en trådløs telefon og en vogn til mapper og papirer. Slike arbeidsplasser vil spare næringslivet store summer som ellers ville gått til nye kontorbygninger.

Sparte 175 millioner
I følge bladet skal det nederlandske forsikringsselskapet Interpolis ha spart omlag 175 millioner kroner etter å ha kuttet ned på nybygg og heller satset på å la ansatte jobbe hjemmefra eller i kontorlandskap. Etter en omorganisering foregår 30 prosent av arbeidet i hjemmet.

Selskapet skal ha kuttet kostnader ved at mellomledere er blitt borte. Selskapet sier selv at de har endret antall lag i organisasjonen fra sju til tre.
– Det rusket alvorlig opp i vår organisasjon, sier nestleder i styret Van Schnijndel.

Annonse


Annonse


Annonse