Annonse


Dansk strid om privatisering

Teleliberaliseringen skaper politisk strid i Danmark. Regjeringen vil delprivatisere Tele Danmark. Nå vil de konservative at hele statens aksjepost på 52 prosent skal selges til høystbydende.

Selg alt
– Man bør selge hele aksjeposten. Dels fordi staten ikke skal drive privat virksomhet, dels fordi det vil gi bedre muligheter for Tele Danmark, sier Det Konservative Folkepartiets talsmann i telesaker Brian Mikkelsen. Han mener også at Post Danmark ikke har hatt fordeler av en delvis privatisering.

Det er anslått at verdien av statens aksjepost tilsvarer 20 milliarder kroner.

– Vi betaler 30 millliarder (danske) kroner i renter på statsgjelden. Hvis vi kan tette hullet i statskassen kan vi også få betalt rentene tidligere, sier Brian Mikkelsen, som også advarer regjeringen mot å bruke pengene som vil komme inn ved et salg av Tele Danmarks aksjer til «julenissevirksomhet»

Annonse


Annonse


Annonse