Annonse


Samles om Prosjekt Eidsvoll

PC-Systemer satser på at komponentbasert teknologi vil være vinneren på morgendagens datamarked, og vil lisensiere sin teknologi for adb-baserte bransjeløsninger. Prosjekt Eidsvoll er PC Systemers store satsning.

– Vi skal tilrettelegge for en elektronisk infrastruktur. Fremtidens datasystemer vil basere seg på komponentbasert teknologi, sier Per A. Boasson i PC-Systemer.

Nasjonale grenser skal ikke stoppe.
– Våre produkter skal kunne inngå i andre leverandørers produkter. Teknologisk åpenhet og åpne standarder er viktig. Dersom det blir Java som vinner på Internett, vil det koste oss lite å skrive om koden, sier systemleder Einar Haabrekke.

I takt med utviklingen
Internett har fått stor betydning. Haabrekke varsler at selskapet vil tilby produkter i takt med at teknologien forandrer seg.

Annonse


Prosjekt Eidsvoll vil etterhvert gå over til å bli et adb-system på det åpne markedet, uten at det haster for PC-Systemer å lansere en konkurrent til sitt eget system Rubicon.

Alt for alle.
Nøkkelord er åpenhet og fremtidsrettet konstruksjon. Med en «Dynamisk Intelligent Indre Arkitektur» skal systemet sørge for en smidig og sømløs håndtering av økonomiske og logistiske rutiner i fremtidens adb-system, inkludert posttjenester, faks, Internett og intranett.

100 millioner
Prosjekt Eidsvoll startet i 1994, og har en beregnet kostnadsramme på 100 millioner kroner over seks år. Under testingen har de fått god hjelp av Office Oslo, Office Data, Norsk Datasenter, Konsulent K. Undbekken, PC-System Senteret, Win.

Stor satsing
Prosjektet er det største privatfinansierte utviklingsprosjektet som er startet i Norge på dataområdet siden Tandberg Data utviklet sin prosessorteknologi på 70-tallet, heter det i en pressemelding.

PC-Systmer satser nå på at investorer, partnere og kunder skal toge inn.