Arkiv

Annonse


Exit Nera i Risør

ArkivSelskapene vil fra samme dag inngå en avtale om langsiktig produksjonssamarbeid som innebærer at Nera vil benytte Kitron som samarbeidspartner og produsent for Neras elektronikkprodukter i 10 år fremover.

Følger etter Alcatel og Ericsson
Nera gjør nå det samme som både Alcatel og Ericsson har gjort. De kvitter seg alle med produksjonsfabrikkene innen elektronikkområdet.

Salget omfatter alle 120 ansatte i Nera Risør, alle driftsmidler og anleggsmidler samt varelager og leiekontrakt til industribygget på hele 6.200 kvadratmeter. Fabrikken produserer i dag både radiolinjeutstyr og satellittelefoner for Nera-gruppen.

Forplikter videre produksjon
Avtalen med Kitron innebærer at Nera forplikter seg til å videreføre produksjonen av PDH-radiolinjeutstyr og den pågående produksjonen av den spesielle Nera World phone i Risør. Denne telefonen er for øyeblikket Neras største salgssuksess.

Annonse


Opptil 200 millioner årlig
Nera regner med at de vil videreføre et produksjonsvolum som på minimum mellom 150 og 200 millioner kroner hvert år.