Annonse


Superkryptert netthandel

Med eksporttillatelse for 128-biters krypto fra det amerikanske handelsdepartementet, lysner det endelig for netthandelen. Foreløpig kan bare banker og deres kunder på nettet dra nytte av liberaliseringen. Tillatelsene kommer bare en uke etter at en gruppe med dataeksperter knyttet sammen via Internett, knekket en 56 biters kode.

Avlytting med nøkler
De nye amerikanske krypto-reglene forbyr eksport av kryptoteknologi med over 56 biters nøkler, hvis myndighetene ikke får tilgang til nøklene. Da kan de avlytte meldinger ved mistanke om kriminell aktivitet. Reglene tillater også eksport av kraftigere kryptoteknologi uten tilgang til nøklene. Men da kan teknologien kun brukes til finansielle transaksjoner.

Communicator med 128 biter
Tirsdag fikk altså Netscape slik tillatelse for Communicator og serveren SuiteSpot. Netscape kan selge sin programvare til bankene, som deretter kan tilby tjenesten til sine kunder. Først når Communicator-klienten får kontakt med en SuiteSpot-server som bruker 128 biters krypto, slår super-kryptoen i Communicator til.

Explorer 4.0 med 128 biter
Microsoft har fått tilsvarende eksporttillatelse og vil bygge inn 128 biters krypto i både Internet Explorer 4.0, Money 98 og Internet Information Server. Akkurat som Communicator, vil den kraftige kryptoen bare fungere i kommunikasjon mellom banker, nettbutikker og kunder.

Digitale sertifikater
Netscape bruker digitale sertifikater fra VeriSign til å verifisere integriteten av de overførte dataene og sikre identiteten til sender og mottaker. Microsoft har foreløpig ikke opplyst hvem som skal håndtere deres digitale sertifikater. Det er ikke kjent om sertifikatene fra Microsoft og Netscape vil kunne brukes om hverandre.

Annonse