Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Scan deg på nett

OSLO: Trykk på knappen, og dokumentet scannes og legges ut på nett. Dette er ideen bak HP, Adobe og Microsofts felles løsning, «Scan-to-web».

HP, Adobe og Microsoft samarbeider om et nytt «Scan-to-web»-system. En HP-scanner registererer dokumentet og lagrer det i Adobes format PDF. Deretter kan det legges ut på intranett, eller Internett.

Arbeidsbesparende
– For første gang kan vanlige personer på kontoret scanne inn papirdokumenter og sende dem direkte til sin egen bedrifts intranettside med et trykk på knappen. Denne løsningen kan hjelpe næringslivet i å administrere og distribuere papirbasert informasjon over nett, sier Cathy Lyons som leder HP Bergamos divisjon for kopiering.

Samarbeid
Systemet som lanseres består av en HP Network ScanJet 5, programvaren Adobe Capture 2.0 og Microsoft Index Server 1.1. Saksgangen blir at dokumentet scannes inn, overføres til PDF-format og registreres av serveren.

Formatet PDF – Portable Document Format – som leses av Adobes Acrobat Reader – er et søkbart format som også tar vare på dokumentets utseende.