Annonse


Ny IE 4.0 beta i juli

Tirsdag opplyste Microsoft at Internet Explorer 4.0 vil bruke en ny kringkastingsteknologi til å overføre og fjernadministrere applikasjoner i nettverk. Microsoft kaller det «pakkeadministrasjon».

Spre nyheter…
Tidligere har Microsoft fremhevet kringkastings-funksjonaliteten i Explorer 4.0 som automatisk ville administrere og sende informasjon og nyheter til brukerne. PointCast har levert det hittil beste eksemplet på slik teknologi.

…eller applikasjoner
Senere har selskapet Marimba gått et skritt videre og lansert programverktøyet Castanet som kan fjernadministrere og oppgradere applikasjoner med kringkastingsteknologi. Microsoft har kopiert denne funksjonaliteten og kalt den «pakkeadministrasjon».

«Pakkeadministrasjon»
Når neste beta av Explorer 4.0 kommer i juli, vil den inneholde en ny versjon av Microsofts Java Virtual Machine med «pakkeadministrasjon». Derved kan systemansvarlige automatisk installere Java- og ActiveX-applikasjoner på alle PCene i nettet, og oppgradere gammel programvare.

Også du, min Netscape
Mange ønsker slik automatisk oppgradering av drivere og applikasjoner velkommen, mens andre misliker at andre overtar kontrollen med PCen. Teknologien rykker også inn i Netscape Communicator som vil bruke Marimbas Castanet i sin Netcaster kringkaster.