Annonse


Ny het mobilsommer

Mens den øvrige IT-bransjen i løpet av de nærmeste to ukene sakte, men sikkert går inn i en slags sommerdvale fram til 10. august, går mobilbransjen på høygir. Salget er i ferd med å sprenge de fleste vekstprognoser. Og om det ikke kommer opp på det vanvittig høye 1995-nivået, tyder mye på at 1997 iallfall kan bli nest beste mobilår i norsk historie.

Tilbudene florerer
Alle som skal kjøpe abonnement eller mobiltelefon bør ofre litt tid på å se seg godt om. Tilbudene florerer. Helt nye toppmodeller av GSM-telefoner selges nå ned i 1400 kroner ser jeg i annnonsene. Batterier som før kostet over tusenlappen selges for 200 kroner. Det er med andre ord meget fristende tilbud.

Bruken koster
I den sammenheng ser vi det på sin plass å påpeke hva det er som virkelig koster i mobilkommunikasjon. Det er bruken! Operatørene går nødig ut med eksakte tall, men de vi kjenner indikerer at snittabonnenten hos Telenor Mobil og NetCom får en årsregning på 3000-4000 kroner.

Det er fortsatt tellerskrittene som drar. Og som det framgår av en annen artikkel i Dagens Telecom: Det er rådyrt å ringe fra utlandet. Over 6 kroner fra Danmark, 9 kroner fra Tyskland og 10 kroner fra England for et mobilt minutt til Norge.

Annonse


Verd prisen
En kunde som får sitt abonnement betalt av bedriften bruker sannsynligvis 7-8000 kroner i snitt i året. Det sier seg selv at da blir investeringen i nytt abonnement og telefon bare blåbær. Et opphetet marked er en fristelse for mange.

Vi er overbevist om at mobilitet er en kjempefordel som er verdt de priser vi her snakker om. Men vi tror også at mange lar seg friste til å pådra seg utgifter de i mange tilfeller ikke hadde regnet med. Og husk nå også at det ikke bare er på mobilregningen du ser utgiftene: Mange betaler mer for å ringe fra sin fasttelefon til mobiltelefoner og det koster mer pr. minutt enn fra mobil til fast.

Billigst om sommeren
For bedrifter er det da godt å vite at selskaper som NetNet, Netsource, Telia og Tele2 tilbyr avtaler som gjør at du bare betaler kr. 1.56-1.60 pr. minutt for fast-til mobil eller Mobil terminert som det heter på fagspråket.

Det er billigst å kjøpe mobilt om sommeren! det er da operatørerer og leverandører har sine beste kampanjetilbud. Så gakk gjerne hen og kjøp. Men gjør det i edruelig tilstand. Studer spesielt i disse tider utenalndsprisene nøye! God mobil sommer!

Relaterte artikler:
• Mobilpriser fra utlandet
• Mobiltilbudet nå!
• Mobiltips kjøpeguide

Annonse


Annonse


Annonse