Annonse


Smart tastatur fra HP

Det nye HP-tastaturet som er produsert av Key Tronics, bruker Personal ATM software fra VeriFone. HP og VeriFone ble partnere for et år siden. Nå vil HP overta selskapet.

Tenkt for netthandel
HP forestiller seg at smartkort-løsningen skal brukes ved netthandel mellom bedriftene. Tidligere oppga HP å ville utvikle tastatur med smartkort-leser til bruk for tilgangskontroll. Men nå satser altså HP på netthandel, og styrker derved sin stilling innen betalingsformidlings-markedet.


Sikker PIN
Det nye tastaturet behandler PIN-koden med en ny teknologi som sikrer at koden forblir kryptert og aldri beveger seg inn i selve PCen. Tastaturet og smartkortet er basert på PC/SC Workgroup-standarden. Initiativtakere var opprinnelig Bull, Siemens Nixdorf,. HP, Microsoft og Schlumberger. Først i april i år fikk de følge av VeriFone, IBM, Sun, Toshiba og Gemplus.

Annonse