Annonse


Nokia valgt i Hellas

Telenor fikk tidligere i år anledning til å kjøpe 30% av aksjene i Cosmote, som skal starte opp det nye DCS 1800-nettet i Hellas.

Telenor ble valgt først og fremst på grunn av sin erfaring når det gjelder å bygge ut mobilnett i land med komplisert geografi, mye fjell, daler, fjorder og øyer. Derfor er det heller ikke så merkelig at det er personell utlånt fra Telenor Mobil som ble satt til å vurdere leverandører av svitsjer og basestasjoner til prosjektet.

Nokia først – ikke billigst
I samarbeid med Cosmote ble det gjennomført en ganske så komplisert formel for vurdering av de forskjellige leverandørene. Resultatet kunne leses frem i tabells form. Høyest score fikk Nokia, med 867 poeng og et tilbud på 180 millioner ECU (omlag 1,44 milliarder kroner).

De fem andre konkurrene var Siemens (804 poeng og 183 millioner ECU), Ericsson-Intracom (784 poeng og 179 millioner ECU), Nortel (662 poeng og 217 millioner ECU), Alcatel (651 poeng og 173 millioner ECU) og Motorola (638 poeng og 244 millioner ECU). Alcatel ville altså ha fått jobben hvis Cosmote kun hadde basert seg på anbudssummen som kriterium.

Annonse


Forhandlinger
I disse dager forhandler Cosmote og Nokia om den endelige sluttsummen, som Cosmote gjerne vil ha enda litt ned, og om hvor fort utbygningen skal kunne komme i gang.

Telenors Hans Myhre, som deltar i forhandlingene i Athen, sier til Dagens Telecom at målet er å få det første prøvenettet på lufta i storbyen Thessalonika i Nord-Hellas allered 1. august.

Thessalonika og Athen står først på listen over byer som skal få dekning. Utbygningen av det landsomfattende nettet skal skje i seks faser og være ferdig i 2001. Da skal 1750 basestasjoner og tre svitsjer gi full dekning til anslagsvis 540.000 abonnenter.

Annonse


Annonse


Annonse