Annonse


Masseflukt fra OET?

Da Oslo Energi Tele ble AS i 1994, hadde selskapet drøyt 80 medarbeidere. – Nå er vi straks oppe i 140, sier administrerende direktør Per Morten Torvildsen. I følge kilder Dagens Telecom har snakket med, har imidlertid over halvparten av de nye medarbeiderne sagt opp i tur og orden.


– Ingen dramatikk
– At vi har hatt en dramatisk avgang, har jeg ingen opplevelse av. Jeg har ikke oversikt over nivået, men kan umiddelbart si at det må være feil, sier Torvildsen som altså ikke vil ut med hvor mange som har forlatt bedriften han leder.


Driftsavdeling
– Jeg kan bekrefte at det har vært mye omstilling i OET. Mange nye avdelingsledere hadde bakgrunn fra vår tid som driftsavdeling i Oslo Energi. Noen har ikke ønsket å fortsette som ledere. De har gått over til å være prosjektledere på tekniske områder, sier Per Morten Torvildsen.


Seniorselgere sluttet
I følge en tidligere medarbeider er det imidlertid de nyansatte medarbeiderne som slutter, mens de gamle blir:

Annonse


– Den gamle etatskulturen sitter fortsatt i veggene, sier han. Blant de som har sluttet, er to nye seniorselgere som OET satset mye på.


– Uhyre delikat
En tidligere leder karakteriserer situasjonen som ”uhyre delikat”, mens en tredje eks-medarbeider sier at OET preges av manglende rutiner. – Planene endres uten varsel og samarbeidet med partnerne Schibsted, Janco og NetCom forsvant i løse luften.


100 millioner kroner
OETs 140 medarbeidere omsetter for knappe 100 millioner. – Det er litt lavere enn planlagt, sier Per Morten Torvildsen. Underskuddet på drøye 8 millioner skyldes store investeringer i infrastruktur. OET budsjetterer med fortsatt underskudd.


Allianse før årsskiftet
– Vi kommer neppe til å være eid av Oslo Energi og Oslo kommune til evig tid. Vi har lenge ønsket å inngå i en større el-tele-allianse, sier Torvildsen. Eierskapet blir avklart før 1. januar 98, som er en magisk dato for telebransjen.


El-tele AS?
Den nye El-tele-selskapet vil sannsynligvis bestå av OET og energiverkene i Akershus, og Asker og Bærum. Den fjerde partneren blir sannsynligvis en av gigantene i energimarkedet.