Arkiv

Annonse


Kamp om Tysklandsjobber

ArkivVIAG- og BT-ansatte slåss om de samme jobbene.

– Vi er nå i full gang med oppbemanningen i Tyskland, sier Kåre Gustad til Dagens Telecom. Han er ansvarlig for Telenors satsing i Tyskland og Østerrike. Telenor eier 10 prosent i VIAG Interkom som er tildelt lisenser for utbygging av fastnett og et landsdekkende DCS 1800 mobilnett i Tyskland.

– Våre kandidater må konkurrere med folk fra BT og fra det åpne markedet, men vi regner med å ha 20-30 personer på plass i løpet av noen måneder, sier Gustad.

Må selge
Det er imidlertid ikke forhåndsbestemt hvor mange som skal komme fra Norge. Først plukker Telenor ut sine kandidater, som så må konkurrere internasjonalt:

Annonse


– Vår jobb blir å «selge» våre kandidater til organisasjonen i Tyskland, forteller adm. direktør Berit Elden i Telenor Consult til Dagens Telecom. Hun har ansvaret for rekrutteringen fra norsk side.

Nærmere 100
Dermed får man prøvd den norske kompetansen mot den som finnes internasjonalt. Norsk kompetanse var for øvrig en av hovedgrunnene til at Telenor ble invitert til å være med i det nye selskapet. Totalt regner Telenor med å hente ned nærmere 100 personer til sin hittil største utenlandssatsing.

VIAG Interkom har i dag 600 ansatte, men regner med å komme opp i over 1500 innen utgangen av året.

Annonse