Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IT-forsprang på Sørlandet

OSLO: – Sørlandets IT-satsing kan få et solid forsprang på Fornebu IT-park, sier handelsminister Grete Knudsen. Det som gjenstår er at noen legger pengene på bordet.

Statsminister Torbjørn Jagland mener at Sørlandet er fremst i landet med å være et testområde for regional IT-satsing, skriver fagbladet Elektronikk.

Full støtte fra regjeringen
Regjeringen med statsminister Torbjørn Jagland og handelsminister Grete Knudsen gir dermed sin fulle støtte til IT-satsingen på Sørlandet.

Men pengene er det næringslivet som må legge på bordet, og planene for dette er i ferd med å ta form hos nyetablerte Sørlandets Teknologiforum (STF).

100 millioner
Det er planlagt et investeringsselskap som skal ha mellom 60 og 100 millioner i disponibel kapital. Styreformann Andreas Ugland i STF mener at det vil gå greit å skaffe pengene.

STF skal stimulere til utvikling av IT-virksomhet i Sørlandsområdet. Blant annet ved å hjelpe til ved nyetablering, og drive faddervirksomhet med råd og kompetanse. Stiftelsen har i dag over to millioner kroner i startkapital. Midlene skal brukes til drift de to første årene.