Deskill

Annonse


Ekstra dekning i ferien

Deskill– Vi tilpasser kapasiteten i forhold til behovet. Om vinteren øker vi antallet sendere i fjellet, og om sommeren langs Oslo-fjorden og på Sørlandet, sier informasjonssjef Gunnar Grythe i NetCom til Dagens Telecom.

Operasjon badegjest
– Telenor Mobils operasjon badegjest er klar. Vi har utvidet kapasiteten på omlag 150 anlegg fra Aker Brygge til Svinesund og Kristiansund, sier dekningssjef Bjørn Amundsen i Telenor Mobil til Dagens Telecom.

Tilpasset til trafikken
På bakgrunn av trafikkmålinger setter både Telenor Mobil og NetCom opp ekstra sendere på allerede eksisterende anlegg hvor de venter stor trafikk i sommer.

Ekstradekningen for sommeren gjelder dermed bare steder som har dekning fra før, der det er behov for flere sendere på grunn av økt mobiltelefontrafikk.

Mobilvogner
– I tillegg til å sette opp ekstra sendere på eksisterende basestasjoner, ruller vi også ut mobilvogner. Men dette er primært for å øke kapasiteten der det allerede er dekning fra før. På steder hvor det ikke er dekning fra før lar vi mobilvognen stå til vi har satt opp et permanent anlegg, sier Amundsen til Dagens Telecom.

Annonse


Annonse


Annonse